ΑρχικήΕπικοινωνίαΠολιτική Απορρήτου

Πολιτική Απορρήτου

 

Πολιτική Απορρήτου του Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Ενηλίκων

 

Σκοπός του παρόντος είναι ο καθορισμός των κανόνων που αφορούν την συλλογή και επεξεργασία προσωπικών δεδομένων σας από το μη κερδοσκοπικό Σωματείο με την επωνυμία «Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Ενηλίκων» σύμφωνα με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων (GDPR) E.E. 2016/679.

 

Υπεύθυνος επεξεργασίας

Το μη κερδοσκοπικό Σωματείομε την επωνυμία«Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Ενηλίκων» που εδρεύει στην οδό Εσπερίδων 85, 176 72, Καλλιθέα Αθήνα. Τηλέφωνο: (+30) 210 9591000, 210 9520827 – Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή: 09:00-22:00 Email: gdpr@inpsy.gr

 

Ποια δεδομένα συλλέγουμε και από πού

το Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Ενηλίκων (στο εξής θα αναφέρεται και ως ΙΨΥΠΕ) στα πλαίσια της παροχής υπηρεσιών υγείας επεξεργάζεται α) προσωπικά δεδομένα ταυτοποίησής  β) δεδομένα επικοινωνίας γ) δημογραφικά στοιχεία και δ) δεδομένα υγείας.Το ΙΨΥΠΕ συλλέγει μόνο τα δεδομένα εκείνα που είναι απολύτως απαραίτητα για τον σκοπό της επεξεργασίας και τα δεδομένα αυτά χρησιμοποιούνται μόνο για τον σκοπό για τον οποίο συλλέγονται. 

 

Σκοποί και νομική βάση επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων για παροχή υπηρεσιών υγείας

Το ΙΨΥΠΕ επεξεργάζεται τα παραπάνω δεδομένα προς το σκοπό παροχής υπηρεσιών ιατρικής πρόληψης, διάγνωσης, υγειονομικής περίθαλψης και θεραπείας βάσει της άδειας λειτουργίας του, καθώς και για την αναγκαία επικοινωνία μας στα πλαίσια παροχής των υπηρεσιών αυτών.

 

Νομική βάση επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων για άλλους σκοπούς 

(υπηρεσίες εκπαίδευσης – κατάρτισηςκλπ)

Το ΙΨΥΠΕ ενδέχεται να συλλέξει και να επεξεργαστεί συγκεκριμένα δεδομένα, δηλαδή ονοματεπώνυμο, ηλεκτρονική ή άλλη διεύθυνση επικοινωνίας, οπτικό υλικό, στοιχεία επαγγελματικού βιογραφικού κ.ά.

α) για την ενημέρωση σας, μετά από δική σας δήλωση ενδιαφέροντος, σε σχέση με εκπαιδευτικές δραστηριότητες, δράσεις αγωγής κοινότητας κλπ, που διοργανώνει στα πλαίσια των σκοπών του.

β) για την ενημέρωση του κοινού σε σχέση με τις δράσεις του, για την προώθηση των μη κερδοσκοπικών σκοπών του, όπως αυτοί προσδιορίζονται στο καταστατικό του, μέσω της ιστοσελίδας του, των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, έντυπου ή ηλεκτρονικού ενημερωτικού υλικού. Για τους παραπάνω αυτούς σκοπούς (υπό α και β) ζητείται ρητή συγκατάθεσή σας, η οποία και αποτελεί, εφόσον τη λάβουμε, τη νομική βάση της επεξεργασίας. Στις περιπτώσεις που μας παράσχετε τη συγκατάθεσή σας, έχετε το δικαίωμα ανά πάσα στιγμή να την ανακαλέσετε, χωρίς, ωστόσο, να θίγεται η νομιμότητα της επεξεργασίας που βασίστηκε στη συγκατάθεσή σας προ της ανάκλησής της και χωρίς αυτό να έχει ουδεμία επίδραση στις παρεχόμενες από το ΙΨΥΠΕ υπηρεσίες υγείας.

 

Αποδέκτες προσωπικών δεδομένων

Το ΙΨΥΠΕ δεν κοινοποιεί ούτε παραχωρεί σε τρίτους, ούτε διαβιβάζει προς τρίτες χώρες ή διεθνείς οργανισμούς για οποιονδήποτε σκοπό τα προσωπικά σας δεδομένα, πλην των κατωτέρω περιπτώσεων:

α) Σε περίπτωση που υποχρεωθούμε προς τούτο δυνάμει ελέγχου ή έρευνας από αρμόδια δημόσια αρχή σύμφωνα με το ισχύον δίκαιοβ) Στα πλαίσια της λειτουργίας του μηχανισμού ηλεκτρονικής συνταγογράφησης στο αρμόδιο υπουργείο. γ) Τα δεδομένα, εκείνα που είναι απολύτως απαραίτητα για τον σκοπό της επεξεργασίας και χρησιμοποιούμενα αποκλειστικά για τον σκοπό για τον οποίο συλλέγονται, κοινοποιούνται μόνο σε συνεργάτες μας επαγγελματίες ψυχικής υγείας που  συνδέονται με το ΙΨΥΠΕ με σύμβαση εργασίας καιυπόκειται στην υποχρέωση τήρησης επαγγελματικού απορρήτου. δ) Επίσης, τα απολύτως απαραίτητα κάθε φορά δεδομένα, ενδέχεται να κοινοποιηθούν σε λοιπούς εκτελούντες την επεξεργασία για λογαριασμό μας. Το ΙΨΥΠΕ για τις περιπτώσεις αυτές δεσμεύεται συμβατικά με τα εν λόγω τρίτα πρόσωπα, τα οποία προβαίνουν σε επεξεργασία των δεδομένων σας βάσει των οδηγιών που τους παρέχονται και τηρώντας τα απαιτούμενα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα ασφαλείας σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Τα ανωτέρω πρόσωπα δεσμεύονται επιπλέον με την υποχρέωση τήρησης εμπιστευτικότητας. ε) Κατόπιν δικού σας αιτήματος ή κατόπιν έγγραφης συγκατάθεσής σας τα δεδομένα σας μπορεί να διαβιβαστούν σε τρίτους επαγγελματίες υγείας ή εκπαιδευτικούς κ.λπ.  ζ) Τα δεδομένα σας ενδέχεται να αποθηκευτούν σε ειδικό νέφος (cloud) που παρέχεται από εταιρεία εγκατεστημένη σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης που δεσμεύεται από τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων ή σε τρίτη χώρα που θα διαθέτει απόφαση επάρκειας ή τις κατάλληλες εγγυήσεις για την προστασία των δεδομένων σας.

 

Χρόνος διατήρησης προσωπικών δεδομένων

Τα προσωπικά σας δεδομένα θα τηρούνται/αποθηκεύονται από το ΙΨΥΠΕ μόνο για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται για την εκπλήρωση του σκοπού για τον οποίο έχουν συλλεγεί και σε συμμόρφωση με τις κείμενες νομοθετικές διατάξεις.  Σε περίπτωση που έχει ζητηθεί η συγκατάθεσή, τα δεδομένα διατηρούνται μέχρι την ανάκληση αυτής, ανά πάσα στιγμή, σύμφωνα με τα παραπάνω. Hανάκληση μπορεί να γίνει με οποιονδήποτε τρόπο (δια ζώσης τις ώρες λειτουργίας των γραφείων του Ινστιτούτου), με έγγραφη ενημέρωση ή αποστολή ηλεκτρονικού μηνύματος emailμε τίτλο ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗΣ στην ηλεκτρονική διεύθυνση αλληλογραφίας Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. . Ως αποτέλεσμα και εφόσον δεν προκύπτει νομικό κώλυμα για το οποίο θα ενημερωθείτε σχετικά, όλα τα προσωπικά δεδομένα και τα δεδομένα υγείας θα διαγραφούν με ασφαλή τρόπο. Σε περίπτωση που έχουμε λάβει τη συγκατάθεσή σας για αποστολή ηλεκτρονικών ενημερώσεων, θα χρησιμοποιούμε τα δεδομένα σας για τον σκοπό αυτό μέχρις ότου ανακαλέσετε την συγκατάθεσή σας είτε μέσω του ειδικού συνδέσμου unsubscribeστο τέλος κάθε newsletterή με την αποστολή ηλεκτρονικού μηνύματος e-mailμε τίτλο UNSUBSCRIBEστην παρακάτω αναφερόμενη ηλεκτρονική διεύθυνση. Σημειώνουμε ότι ενδέχεται για ερευνητικούς και στατιστικούς σκοπούς κάποια από τα δεδομένα να διατηρηθούν ανωνυμοποιημένα. 

 

Ασφάλεια δεδομένων

Το ΙΨΥΠΕ φροντίζει για την εξασφάλιση του κατάλληλου επιπέδου προστασίας (εμπιστευτικότητα, ακεραιότητα και διαθεσιμότητα) των προσωπικών δεδομένων σας από μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση, κοινολόγηση, αλλοίωση, διαγραφή ή απώλεια. Για το σκοπό αυτό υιοθετεί σειρά τεχνικών και οργανωτικών μέτρων τα οποία βελτιώνει συνεχώς. Η πρόσβαση του προσωπικού μας στα δεδομένα σας είναι διαβαθμισμένη, ενώ επιπλέον το προσωπικό μας δεσμεύεται για την τήρηση εμπιστευτικότητας.

 

Αυτοματοποιημένη λήψη απόφασης - κατάρτιση προφίλ

Το ΙΨΥΠΕ δεν προβαίνει σε αυτοματοποιημένη λήψη αποφάσεων ούτε σε οποιαδήποτε μορφή αυτοματοποιημένης επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που συνίσταται στη χρήση τους για την αξιολόγηση προσωπικών πτυχών ενός προσώπου (κατάρτιση προφίλ). 

 

Φόρμα Επικοινωνίας

Προσωπικά δεδομένα όπως ονοματεπώνυμο, e-mail, τηλέφωνό σας, διεύθυνση εργασίας κτλ. θα χρειαστούν μόνο στην περίπτωση που σαν επισκέπτης επιθυμήσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας, κάνοντας χρήση της φόρμας επικοινωνίας μας. Σε αυτή τη περίπτωση, η συμπλήρωση και αποστολή σε εμάς της φόρμας επικοινωνίας ή λογαριασμού πελάτη, η οποία θα εμπεριέχει τα προσωπικά σας στοιχεία, δηλώνει ρητά τη συγκατάθεσή σας να σταλούν σε εμάς. Η συμπλήρωση της φόρμας είναι προαιρετική και βασίζεται στη δική σας βούληση. Με την αποστολή σε εμάς, τα προσωπικά σας στοιχεία αποστέλλονται στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση. Για όσο καιρό διατηρούνται μέσα στο σύστημά μας, τηρούμε σύστημα κρυπτογράφησης των πληροφοριών που μας δίνετε και τηρούνται στην βάση δεδομένων μας. Τα προσωπικά δεδομένα που επιλέγετε να μας στείλετε με τη φόρμα επικοινωνίας σας, χρησιμοποιούνται μόνο για τους σκοπούς της επικοινωνίας και διαγράφονται εντελώς μετά την πάροδο ενός (1) μηνός από τη συλλογή τους.

 

Cookies

Η Ιστοσελίδα μας είναι δυνατόν να χρησιμοποιεί cookies με σκοπό τη βελτίωση της εμπειρίας σας, ως χρήστη κατά την περιήγηση σας αλλά και για τη βελτίωση της συνολικής ποιότητας των υπηρεσιών που σας παρέχουμε. Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου τα οποία αποστέλλονται στον υπολογιστή ενός χρήστη όταν επισκέπτεται έναν ιστότοπο. Τα cookies «αποθηκεύονται» στο πρόγραμμα περιήγησης σας στο διαδίκτυο, ως χρήστη, αλλά δεν λαμβάνουν γνώση οποιουδήποτε εγγράφου ή αρχείου από τον υπολογιστή σας. Χρησιμοποιούνται μόνο για τη διευκόλυνση της πρόσβασής σας ως χρήστη σε συγκεκριμένες υπηρεσίες μας , για στατιστικούς λόγους προκειμένου να καθορίζονται οι περιοχές στις οποίες οι εν λόγω υπηρεσίες είναι χρήσιμες ή δημοφιλείς ή για λόγους marketing. Σαν επισκέπτης της ιστοσελίδας μας, μπορείτε να ρυθμίσετε το πρόγραμμα περιήγησης του (browser) σας, κατά τέτοιο τρόπο ώστε να απαγορεύει τη λήψη όλων των cookies ή να σας ειδοποιεί κατά την αποστολή ενός cookie. Ωστόσο, εσείς σαν επισκέπτης της Ιστοσελίδας μας θα πρέπει να γνωρίζετε γενικά ότι ορισμένα χαρακτηριστικά ή υπηρεσίες της Ιστοσελίδας/Εφαρμογής ενδέχεται να μην λειτουργούν κανονικά χωρίς την αποδοχή της χρήσης cookies.

 

Τι δικαιώματα έχετε σε σχέση με τα προσωπικά σας δεδομένα

Σύμφωνα με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων έχετε τα ακόλουθα δικαιώματα:

α) Να έχετε πρόσβαση στα τηρούμενα από εμάς προσωπικά σας δεδομένα ή/και αντίγραφο αυτών καθώς και πρόσβαση σε πληροφορίες που αφορούν σε αυτά, όπως τις κατηγορίες αυτών, τους σκοπούς επεξεργασίας, πηγές προέλευσης, κατηγορίες των αποδεκτών, χρονικό διάστημα αποθήκευσης ή τα κριτήρια που καθορίζουν το εν λόγω διάστημα, την αποσαφήνιση των συγκεκριμένων δικαιωμάτων σας, την αποσαφήνιση τυχόν τρόπου αυτοματοποιημένης λήψης αποφάσεων ή κατάρτιση προφίλ εφόσον υπάρχουν σχετικές προβλέψεις (δικαίωμαπρόσβασης).

 

β) Να ζητήσετε τη διόρθωση ή/και τη συμπλήρωση των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα σας, ώστε να είναι πλήρη και ακριβή (δικαίωμαδιόρθωσης)

 

γ) Να ζητήσετε τη διαγραφή των προσωπικών σας δεδομένων (δικαίωμα στη λήθη) στις εξής περιπτώσεις: 

  • εάν δεν είναι πλέον απαραίτητα για τους σκοπούς για τους οποίους συλλέχθηκαν
  • σε περίπτωση που έχετε δώσει τη συγκατάθεσή σας, εάν ανακαλείτε την συγκατάθεση στην οποία τυχόν βασίζεται η επεξεργασία και εφόσον δεν υπάρχει άλλη νομική βάση για την επεξεργασία
  • εάν εναντιώνεσθε στην επεξεργασία
  • εάν τα δεδομένα υποβλήθηκαν σε επεξεργασία παράνομα ή εάν αυτό επιβάλλεται από νομική υποχρέωσή μας

 

δ) Να ζητήσετε τον περιορισμό της επεξεργασίας των δεδομένων σας στις εξής περιπτώσεις:σε περίπτωση αμφισβήτησης της ακρίβειας αυτών και μέχρι την επαλήθευσή τους, σε περίπτωση εναντίωσης σας στην επεξεργασία ή στη διαγραφή τους, σε περίπτωση που τα δεδομένα σας δεν μας είναι πλέον απαραίτητα αλλά απαιτούνται για τη θεμελίωση, άσκηση και υποστήριξη νομικών αξιώσεών (δικαίωμα περιορισμού)

 

ε) Να ζητήσετε να σας παραδώσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα που διατηρούμε ηλεκτρονικά ή να τα διαβιβάσουμε σε οποιονδήποτε άλλο υπεύθυνο επεξεργασίας  σε δομημένο, κοινώς χρησιμοποιούμενο και αναγνώσιμο από μηχανήματα μορφότυπο, εφόσον η επεξεργασία γίνεται με αυτοματοποιημένα μέσα  (δικαίωμα στη φορητότητατων δεδομένων)

 

στ) Να εναντιωθείτε σε οποιαδήποτε περαιτέρω επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων εφόσον αυτή έχει ως νομική βάση της τα έννομα συμφέροντά μας, εκτός αν καταδείξουμε επιτακτικούς και νόμιμους λόγους για την επεξεργασία που υπερισχύουν των συμφερόντων, δικαιωμάτων και ελευθεριών σας ή για τη θεμελίωση, άσκηση ή υποστήριξη νομικών αξιώσεων  (δικαίωμα εναντίωσης)

 

Πώς μπορείτε να ασκήσετε τα δικαιώματά σας

Για την άσκηση των δικαιωμάτων σας μπορείτε να απευθύνεστε εγγράφως προς το ΙΨΥΠΕ ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση αλληλογραφίας Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. με την ένδειξη ΑΣΚΗΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ. Το ΙΨΥΠΕ καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να απαντήσει στο αίτημά σας εντός τριάντα (30) ημερών από την υποβολή του χωρίς καμία χρέωσή σας, εξαιρουμένων των προδήλως αβάσιμων, υπερβολικών ή επαναλαμβανόμενων αιτημάτων. Σε περίπτωση απόρριψης του αιτήματός σας θα ενημερωθείτε αιτιολογημένα εντός της ίδιας προθεσμίας. Σε περίπτωση που απαιτηθεί περισσότερος χρόνος για την ικανοποίηση του αιτήματός σας – και μέχρι εξήντα (60) ακόμη μέρες – θα ενημερωθείτε σχετικά επίσης εντός μηνός από την υποβολή του αιτήματός σας. 

 

Δικαίωμα καταγγελίας

Εφόσον θεωρείται ότι προσβάλλονται τα δικαιώματά σας με οποιονδήποτε τρόπο μπορείτε να υποβάλλετε καταγγελία στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (Λεωφ. Κηφισίας 1-3, Αθήνα 11523, emailΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , fax210-6475628, www.dpa.gr)

 

Επικαιροποίηση της  ενημέρωσής σας

Το ΙΨΥΠΕ κατά καιρούς θα προβαίνει σε τροποποίηση/επικαιροποίηση της παρούσας πολιτικής, αναλόγως με τις οδηγίες της Αρχής που εποπτεύει τη λειτουργία μας (Διεύθυνση Ψυχικής Υγείας) ή της εποπτικής αρχής σε σχέση με την εφαρμογή του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων. Για το λόγο αυτό θα ενημερώνεστε για τυχόν νέες εκδόσεις.

 

Free business joomla templates