10ο Πανελλήνιο Παιδοψυχιατρικό Συνέδριομε θέμα: «Το παιδί και ο έφηβος σ’ ένα κόσμο που αλλάζει: Διεπιστημονική Προσέγγιση».

image001.jpg

Η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος με ιδιαίτερη ικανοποίηση σας παρουσιάζει το 10ο Πανελλήνιο Παιδοψυχιατρικό Συνέδριο με θέμα: «Το παιδί και ο έφηβος σ’ ένα κόσμο που αλλάζει: Διεπιστημονική Προσέγγιση».


Το επιστημονικό πρόγραμμα περιλαμβάνει: Εναρκτήριες Ομιλίες (3), Κεντρικές Ομιλίες (3), Διαλέξεις (23), Κεντρικές Στρογγύλες Τράπεζες (1), Στρογγύλες Τράπεζες (48), Ομάδες Εργασίας (22), Ελεύθερες Ανακοινώσεις Προφορικές (101) και Αναρτημένες (108).

Το Ι.Ψ.Υ.Π.Ε. συμμετέχει στη Στρογγύλη Τράπεζα με θέμα «Όταν το σώμα γίνεται ο εχθρός ή ο ξένος. Σωματική νόσος και διαταραχές διατροφής.» στην οποία συντονιστές είναι οι: Δ. Αναστασόπουλος, Α. Αργυρίου, Ε. Αγγέλου και Π. Θεοδωρόπουλος το Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου 2017, 18:00-19:00, Αίθουσα Β, στην Ιατρική Σχολή Αθηνών.

Η θεματολογία καλύπτει τα μείζονα ζητήματα ψυχοπαθολογίας καθώς και τις «νέες» παθολογίες, από την ψυχιατρική του βρέφους μέχρι την εφηβεία και την ενηλικίωση. Συζητείται, τόσο η σχέση ψυχιατρικής του παιδιού και του εφήβου με την ψυχιατρική του ενήλικα, όσο και με τις άλλες ειδικότητες από την πλευρά της συνέχειας της παθολογίας και της ολιστικής προσέγγισης της, αλλά και της συνέχειας της φροντίδας. Οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης και του μεταναστευτικού αναδεικνύονται κι από την πλευρά της ψυχοπαθολογίας κι από την σκοπιά των υπηρεσιών υγείας. Ιδιαίτερη έμφαση κι έκταση δόθηκε στην συζήτηση των διαφορετικών θεραπευτικών προσεγγίσεων από την ψυχοφαρμακολογία, την χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας μέχρι τις διάφορες μορφές ψυχοθεραπείας. Οι πολιτικές ψυχικής υγείας προσεγγίζονται από την πλευρά της καθημερινής παιδοψυχιατρικής πρακτικής αλλά κι από την θεσμική τους διάσταση. Πολυεπίπεδη κι εκτεταμένη είναι κι η συζήτηση για την εκπαίδευση, τόσο  των ειδικών ψυχικής υγείας όσο και των άλλων λειτουργών που ασχολούνται με το παιδί, όπως παιδιάτρων, γενικών γιατρών, εκπαιδευτικών και βεβαίως των γονέων.

Για την υλοποίηση αυτού του πλούσιου προγράμματος ενεργητικά ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας και συνεισέφεραν ουσιαστικά: η Ευρωπαική Εταιρεία Παιδικής και Εφηβικής Ψυχιατρικής (ESCAP), (22) Ελληνικές Επιστημονικές Εταιρείες και Φορείς, (35) Προσκεκλημένοι Έλληνες και Ξένοι Ομιλητές αλλά και η ενθουσιώδης επιστημονική συμμετοχή των παιδοψυχιάτρων και των συναδέλφων από τους άλλους επιστημονικούς κλάδους, που μαζί δίνουμε τη συνεχή μάχη για την προάσπιση και προαγωγή της υγείας των παιδιών της πατρίδας μας.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του συνεδρίου www.hscapcongress.gr

 

Free business joomla templates